13 toukokuuta, 2017

Lunta tuiskuaa, ihme toukokuu!!

Siis nyt kyllä alkaa jo vähän vistottaa kun lunta tulee tupaan vielä toukokuun puolessa välissä. Maaliskuussa jo hehkuivat termistä kevättä, oli lämmintä juu.. . Tuli kylmin huhtikuu vuosikymmeniin, yhtä Antti Tuiskun kiertuemainosta koko kevät!!
Vaan kun otin parvekelasin läpi nyt tuon kuvan niin edelliseen verrattuna on astetta kirkkaampi! Tuossa tiistaina nimittäin oli naapurin laseja puhdistelemassa ahkerasti heidän tyttärentytär ja minähän pestasin sen heti samaa toimittamaan minulle. Olipa mukavaa kahtella nuorta plikkaa joka touhusi innoissaan=) Kovasti riitti juttua kun jututti ja jälleen olen vaikuttunut nykynuorison menosta joskin kyseinen nuorisolainen itse mollasi omaa ikäluokkaansa ahneiksi, ei kuulema roskien vienti luonnu ilman palkkaa?? Itsellään sen sijaan oli hyvinkin pirteä asenne ja kuulin myöhemmin että tämä ikkunanpesu on oikein firman takana, aika hyvin kun 17 -vuotiaalt jo oma firma:0... Vaan nyt klasit kiiltää, ikinä ole noin hyviksi saanut omin konstein, tosin hänellä oli siihen joku kone.


Sain viimein luettua itselle synttärilahjaksi tammikuussa hankitun Aseiden ase, Kalashnikovin tarina -opuksen. Tietokirja kun on niin menihän siinä, ei mielenkiinnon puutteesta vaan kun tulee tietoa paljon niin on pidettävä taukoja ettei pää pehmene. Kiinostavinta, ja surullisinta, kirjassa oli (vaikka voiko aseisiin liittyvä olla muuta kuin surullista, sinänsä?) USAn vastineen eli M-16 rynnäkkökiväärin sotkuinen kehitystarina, Vietnamin sotaan toimitettiin kahden vuoden ajan keskeneräisiä kiväärejä jotka jumittuivat ja niiden takia kuoli paljon amerikkalaisia sotilaita. perinteiseen usa-tyyliin kukaan ei ottanut vastuuta, asioita kiellettiin kertomasta eteenpäin, hirveästi valehtelua, peittelyä jne. ja se ameriikan unelma että jotkut tietenkin otti ja rikastui vallan perkeleesti siinä sivussa!!!

             Kuolla dollarin puolesta ja sen tähden!! In GOD we trust!!!

Samaa paskaa se oli kyllä neukkulassakin (ja on vieläkin, nyt markkinataloustwistillä), Mihail K-sta tehtriin keulakuva, ties mitä propagandaa vaikka liekö tuo juurikaan muuta kuin keksinyt jonkun paskan esiverrsion tästä maailman levinneimmästä aseesta. Sinänsä kirja on hyvin kirjoitettu, sisältää paljon aiheeseen liittyvää ja kertoo aseiden kehitystarinaa laajalti sekä maailmantapahtumia aina 1800 -luvun puolivälistä lähtien, silloin kun keksittiin ensimmäinen sarjatuliase eli Gatling -konepiippukivääri,Vaan onhan tuo AK-47 päätynyt lippuunkin, minkä maan?

Rankinta luettavaa opuksessa on kuvauksen afrikkalaisten sissipäälliköiden käyttämistä lapsisotilaista, hyi helvetti miten moraaliton ja tuomittavaa toimintaa, usein vielä ihme noitatohtorisumutuksella verhottua, puhdasta rahankeruuta itselle. Tämän takia piti myös pitää ajoittain taukoja, maailman pahuus iskee faktakirjoista erilailla silmille kuin fiktiosta. Mainttakoon tähän etten ole mikään asehullu, olenpahan vain kiinnostunut toisesta maailmansodasta, nytkin luennassa Anthony Beevorin Ardennit 1944 eli asiakirjalla jatketaan. Välipalaksi vedin Simo Hämäläisen - Kätkäläinen ja musta koira, olipas hymyllä taas sijaa miehen naamalla kun paukuttelin kahdessa päivässä läpi, Simo osaa ottaa humoristisen kannan kannan jopa masennukseen!!

Satuin tuossa divarissa bongaamaan mukavan kirjapinon ja ostettua tuli kun aiemmin oli ollut mielessä jotta nuo täytyy joskus lukaista pois: Jari Tervon Ohrana, Troikka ja Myyrä joten on sitä luettavaa vielä huomiseksikin;D

Lukemisiin,

Sus'

p.s. Repun lisäsin blogilistaan kun vaikuttaa ihan tolkun ajatuksia suoltavan ja Koirakin löytyy, hauhau=)

p.s.2 Pistin kirjan myyntiin: Aseiden ase

4 kommenttia:

 1. JA se lippu oli siis Mosambikin.

  VastaaPoista
 2. Ikkunoiden pesussa (kun ne pesee joku toinen) on sitä jotain *peukku*
  Meillä ihailtiin ensin kolme päivää puhtaita ikkunoita ja sitten vasta ruvettiin katselemaan niistä ulos ;)

  VastaaPoista
 3. Juu, sama ilmiö, meni muutama päivä ällistellessä lasien kirkkautta=)

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.