27 toukokuuta, 2017

Kävelykatu on parasta!!

Jeejeee!!

Jyväskylään tuli kävelykatu jo ajat sitten. Kauppakadun ruuhkat siirtyivät pois keskustasta, linja-autot alkoivat kulkea Vapaudenkadulla ja Kauppakatu aina AREn (nyk. Kolmikulma) aukiolta Kirkkopuiston kulmaan asti rauhoitettiin jalankululle. Nooh, joku viisas päätti tuossa muutama vuosi sitten että hyvä olisi olla koko Kauppakatu rauhoitettu, ja meitsi liputtaa kyllä sen puolesta.

Ihmiset eivät ihan vielä ole moiseen tottuneet, edelleen mennään pitkin jalkakäytäviä vaan ajan kanssa. Kivasti ovat laittaneet kadulle penkkiä ja kasvi-istutuksia ja ennenkaikkea näitä hillittömiä maalauksia:


Kyllä tulee kaupunkikuvasta ihanan erilainen ja eloisa kun katuja maalaillaan dalimaisesti ja ihan luvan kanssa=). Siistiä ettei kaupungin aivan ydinkeskustaa hallitse autot!!! Revolution!!!

Yksi hauskimmista on tää juopuneen tiemerkinnät:Tien keskiviivaa pitkin.......

Olen joskus miettinyt mihin veisin turistin Jyväskylässä... Kävelykadulle, ihan sen itsensä takia. Toki myös Harjun näyttäisin, harvalla kaupungilla on moista keskellä cityä, tässä ammattilaisen kuva Harjun portaista jotka laskeutuvat kohti keskustaa ja Jyväsjärveä:Lopetan nyt Jyväskylän hehkutuksen mutta jos alkoi kiinnostaa niin täältä lisää: http://visitjyvaskyla.fi/

Rakastan kotikaupunkiani!!! Vaikka kaukana olenkin käynyt niin täältä aina löydän itseni... .

Jolkottelemisiin,

Sus'

6 kommenttia:

 1. Kävelykatu on parasta ja olen vähän kateellinen niille kaupungeille, joilla on oikein kunnon kävelykatu. Niinkuin teillä näkyy olevan. Meillä on sellainen tynkä. Ja joka vielä on yleensä täynnä kuljetusliikkeiden autoja, jotka tuovat tavaroita kadun varrella oleviin liikkeisiin (no, mistäpä ne oikein muualta niihin pääsisikään, mutta silti)
  Meidän kaupungin kävelykatu on..mitenkähän sen kuvailisi ilman karttaa.. Se on kaksiosainen. Toinen osa on mäessä kahden kadun välissä ja toinen osa jatkuu sitten toisen kadun toisella puolella.
  Onhan niihin kovasti yritetty koristuksia laittaa, mutta kun jäävät korkeiden talojen väliin, ne kävelykadut, niin ei ne oikein minua houkuttele.
  Rehellisesti sanottuna: oma kotikaupunkini on aika tylsä. Ja jos minulta olisi kysytty, niin kävelykatu oli tehty kaupungintalolta kirkolle päin, jolloin maisema olisi näyttänyt vähän samalta kuin tuossa sinun kuvassasi. Samansuuntaisesti kuin nytkin, mutta korttelin verran olisin siirtänyt. Tori olisi jäänyt väliin. Haittaisko se? Torikin on tavallisina päivinä aika tylsä. Markkinapäivinä tupaten täynnä = ahistaa.

  Mun paikka siis olisi jossain maaseudulla, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa tai Lapissa. Vaikka ihan perushämäläinen olenkin :D

  PS. Jyväskylä on kaunis kaupunki, olen siellä käynyt, kun siellä ennen asui sukulaisia. Siellä on - tai oli, jos eivät ole sitä korjanneet - yksi vika: se on täynnä yksisuuntaisia katuja ;)

  VastaaPoista
 2. Täällä pohjosessa on kävelykatu kesäsin täynnä terasseja! Eipä paljon huvita kävellä, varsinki, kun terassit ei kiinnosta.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on kävelykatu, Kuninkaankatua pikkuinen pätkä. Siellä on ympärillä laman kourissa kipristeleviä liikkeitä, torimyyntiä eli kukia, hedelmiä tms. Meillä on nyt ratikkatyömaa täydessä voimassaan eli katu puomitettuna yksikaistaiseksi hyvin monessa kohdassa haitaten autolla liikkumista. Onneksi Tammerkoski on paikallaan, tosin Rossoa eli yhtä ravintolaa laajennetaan sen rannalla. Kiitos vinkistä matkailuun, ainakin Toivolan vanha piha ja sen lankakauppa Titityy houkuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tiedän tuon kun tuntuu, että koko kaupunki on yhtä työmaata: meille tehtiin toriparkkia pari-kolme vuotta, purettiin vanhoja taloja ja rakennettiin uusiksi ja pääkatu kivettiin ja avattiin uudestaan ja... tuntui että koko keskusta oli ainakin kaksi kesää pelkkää rakennustyömaata.
   Jyväskylä olisi minustakin kiva paikka pistäytyä parin viikon päästä - pieni mutka meidän matkaan ei olisi iso juttu, mutta isolla pakettiautolla ei viitsi sitä mutkaa kuitenkaan tehdä. Toisen kerran sitten, toisella kyydillä :)

   Poista
 4. Täytynee joku päivä käväistä Jyväskylässä. Olen toistaiseksi onnistuneesti kiertänyt sen.

  VastaaPoista
 5. Ou jee! Kohta päivitys K-katu osa 2, kunhan jaksaa... Kesä tuli, kyl ny pal lämppö piisaa..!

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.