22 maaliskuuta, 2017

Välispiikit

..eli tuo jorina mitä laulajat (yleensä) biisien väleissä yleisölle heittävät,

Kaikenlaista on tullut kuultua, tässä niistä sellaisia jotka on jotensakin superlatiivisia. Maija Vilkkumaan spiikit on legendaarisia, myös hän itse on todennut ettei niissä ole mitään päätä eikä häntää tai sitten ovat muuten vaan häiriintyneitä:Yksi ärsytttävimmistä oli Dave Lindholmin keikka edesmenneessä Ostarin Helmessä (juu, se Miljoonasateen biisi) jossa tämä loistava muusikko ja biisintekijä oli sen verran kaljoissaan ja ennenkaikkea kannabishöyryissää että intoutui höpisemään kaikenlaista paskaa (paukuissa yleinen ilmiö) ja vaikka osa tarinoista olikin ihan ookoo niin olin tullut kuuntelemaan musaa!! Sai soitettua tunnin aikana ehkä kahdeksan biisiä?? Vrt. itse keikalla, siis truba-keikalla huom!, soitin tunnin setissä liki kaksikymmentä biisiä ja silti välispiikit!!
Tästä en edes etsi näytettä.....nyyh! heh....

Parhaita mitä olen kuullut, on Haloo Helsingin! Elli Haloon spiikit ja tällä hetkellä piikkipaikkaa pitää Areena Live -levyltä löytyvä Kuussa tuulee -biisin introspiikki:

"Lauletaanko aiheesta josta kukaan ei koskaan laula..rakkaus..jee..Tää on kaikille jotka on joskus kokenut rakkautta, kokee sitä tällä hetkellä ja olen satavarma et kaikki tullan sitä vielä kokemaan. Ilman paineita.. Laitetaan kädet ylös ..Ottakaas kaikki kiinni toisiaan, oli tuttu tai tuntematon, se ei ketään tapa..Kiinni pitäkää!!
Tää on Kuussa tuulee"


Varsinkin tuo käskytetty Kiinni Pitäkää! on niin helvetin hyvä!! spotifystä löytää ja levyn saa kaupasta tai jostain virtuaalishopista.

Sus'
 spiikkaa itsensä blogista ulos:

  Pitäkää kiinni toisistanne, ei täällä muitakaan ole!
2 kommenttia:

 1. Mä en oo hirveestikään ollut livekonserteissa, mutta muutamassa kuitenkin. Jokaisesta on jäänyt omat erityiset kohtauksensa mieleen. Yhdestä jäi se kun olin kutsuvieraistilaisuudessa AM:n ja ystäväpariskunnan kanssa ja yhtäkkiä seison keskellä suurta väkijoukkoa, kaikki täysin vieraita ja yhtäkkiä käteeni työnnetään avattu KOSKENKORVAPULLO! "Ota huikka ja laita eteenpäin" -Aha... Lavalla oli Lauri Tähkä ja Elonkerjuu! No, silloin sitä kuuntelikin, Elonkerjuun kanssa.
  Viimeisin muisto parin-kolmen vuoden takaa kun päätetiin AM:n kanssa lähteä verestämään vanhoja teinimuistoja ja kuuntelemaan Scorpionseja. Virhe: selvinpäin! Ei, ei pidä lähteä selvinpäin minkäänlaiseen ulkoilma- tms. tilaisuuteen. Päästiin aika lähelle lavaa, edessä seisoo umpirakastanut nuoripari, joista tyttö oli umpikännissä. Viimeiset biisit menossa. "Voih, nyt tulee tää Still Loving You". Poika karahtaa tulipunaiseksi ja meillä on suuria vaikeuksia pidättää naurua.... biisi on "Wind of Change" jonka ois varmaan tunnistaa mun mummonikin, joka ei edes tiennyt mikä on Scorpions! Ei voi enää nauramatta kuunnella kumpaakaan biisiä. Eli se siitä teinivuosien herkistelystä - ketuiks meni sekin ;)

  Siihen iltaan kun vielä lisää sen känniääliön, joka ainakin kolme kertaa yritti kosia mua lähes kaatamalla kaljat mun päälle. Jos mulla EI olis niin kova ääni ja jos en ois niin paha suustani kun hermostun, niin meidät ois poistettu alueelta. AM kun ei oo mikään pulkannaru...
  Mutta siis mähän olen oikeasti kiltti ja lehmänhermoinen, niin kuin olet jo huomannut?

  VastaaPoista
 2. Täydellinen rock-konserttimuisto! Juur tuollaisii niiden pitää olla, oli selvinpäin eli ei;DD

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.