18 maaliskuuta, 2017

Finlandia by Sibelius

Tämä yksittäinen biisi on ehkä parasta mitä musiikissa on koskaan tehty. Se elää, sille löytyy eri versioita, se soi aina uudestaan ja uudestaan. Tietyin väliajoin on vain pakko fiilistellä Finlandiaa.

Ensimmäinen kosketus biisiin löytyy varmaan Edvin Laineen Tuntemattoman loppukohtauksesta: Maa savuaa, puut on katkeilleet, nokiset, ruudinsavuiset miehet kuuntelevat hiljaisuutta....rauha on tullut ja vihulainen (joka tulee odotetusti idästä) on, jos nyt ei voitettu, niin kuitenkin pysäytetty, verisellä hinnalla, alkaa soimaan Finlandia..
Seuraava on löytää sama biisi niillä veret seisauttavilla sanoilla:
  Näytit maailmalle...

Sakari Kuosmasen versio on jylhä ja kaunis:


Viimeisin, kuinka tämä nyt viime vuonna menikään ohi??, on Sjöroosin ja Paula Vesalan tulkinta kyseisestä Sibeliuksen hitistä:


Biisi on voimakas, tunteisiin menevä kunnon hardrockpläjäys ilman kitaraa;DD Koska olen Suomen Talvi- ja jatkosotafriikki, fanitus on ehdotonta ja loukkaamatonta.

 Sibeliuksen kansallisromanttinen, paatoksellinen teos joka sai kovin uhmakkaat sanat jotka syletti huolella tsaarin aikaisia ryssiä (anteeks, mulle ne nyt on vaan venäläiset..vaikka voissa paistais=) ja lopulta pitkän juoksun jälkeen saatin ihan oma maa missä saadaan riidellä keskenämme.

 Ainut yhdistävä tekijä suomalaisuudessa on et jos joku tulee tänne uhkaamaan itseriitelyoikeuttamme, yhdistymme ja sanomme että mene pois, tahdomme riidellä ilman teidän sääntöjä;DSus' jolkottelee vinlantian tahtiin...


p.s. Aina Inkeri Ankeisen sisääntulobiisinä ehdoton!!!!
p.s.2 Mari Laukkanen!!! Enni rukajärvi!! Hieno päivä, kiitos naiset!

6 kommenttia:

 1. Finlandia on upea, se vetää naaman totiseksi.
  Mutta nyt oon kyllä sun kanssa eri mieltä: tuo Sjöroosin & Vesalan versio ei saa Pöllössä aikaan minkäänlaista isänmaallisuutta.
  Tässä kohtaa tasa-arvo huit hitoille ja Finlandia miesten laulamana, kiitos.
  Spotifysta kaivoin esille Jarkko Aholan ja Ylioppilaskunnan Laulajien version Finlandiasta - toimii :)

  VastaaPoista
 2. täytyynee kuunnella. Pöllö on hyvä ka kuuntelee uudestaan vesalan, olen eri mieltä, herkkyys nousee hitaasti ja on lopulta uusi näkökulma, ei auennut mullekaaan ekan kerran jälkeen. Mut on se noista kolmezsta heppoisin;D

  VastaaPoista
 3. Onko tuo tassukuva omasi? Hieno kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. netistä löydetty, oli muistaakseni jonkun susitutkijan joka piti jotain jossain, joku jim tai tom....sorry, en enää muista mistä sen läysin...Kuva on kyllä hieno, kuvaa mielipidettäni eläimiin..

   Poista
  2. Jos löydät alkuperän, laita se kuvaan, pliis ja minua kiinnostaa myös kenen se on sillä ihastuin kuvaan, kun näin sen joskus jossakin ja nyt täällä, vaikka toivoinkin salaa että se olisi sun ottama:)

   Ja tuli mieleen että tuo uusi Finlandia versio oli raikas ja erilainen, eihän kaikkea tarvitse tehdä aina saman kaavan mukaan, vaikka olenkin konservatiivi henkeen ja vereen ehkä myös tässä suhteessa.

   Poista
  3. Google: wolf paw and human hand ;) Kävin jättämässä tassunjäljen...

   Poista

Kommetit kuitataan aina.