26 tammikuuta, 2017

Passi ja hammasharja

Jees, tänään polliisin lupatoimistoon ja passia anomaan. Tai siis netissä jo anottu vaan täytyy käydä naamaa näyttämässä että uskovat minun olevan minä ja tarkistuttamassa etteivät sormenjäljet ole muuttuneet....ne kun ei usko ettei ne muutu;DD tai jotain....

Kuitenkin täytyy mennä, nostattaa mieltä kun saa taas asiakirjan jolla pääsee tarvittaessa täältä rakkaasta kotimaasta pois, kauas..... välillä on hyväö katsoa asioita kauempaa, muuttaa näkökulmaa...tajuta, jos ei muuten ymmärrä, kuinka hyvin meillä täällä satavuotiaassa kotomaassa asiat on. Kun vertaa.

Asiasta kahvilaan, pitkästä aikaa laitoin soimaan Zen Cafeta. Aivan loistava tapa käsitellä sanoja, lauseita tällä Samuli Putrolla. Riimit kohdalla, rivien kohdat ja pilkun paikat hieman erilaisia kuin koskaan kellään aiemmin suomenmaassa.
Loistava tarinankertoja, hienoja biisejä. Suosikkeja esim ns pohjanmaa-trilogia eli Eipä tienny tyttö, Huhtikuu ja Tien päällä joka päivä. Noissa kolmessa biisissä on mielestäni jotain leimallisesti pojanmaata, sen maiseman synnyttämää mielenlaatua. Tarkoitan että sisällöllisesti tuollaisia tarinoita löytyy joka kolkasta mut just tuollaisia kieli- ja mielikuvia vain pohjanmaalta. Tasaasia luonteita, tarvittaessa tolkun häjyjä!

Tien päällä joka päivä livenääää=)

Mistä tuli mieleen jotta voiko sitä suomalaisuutta lopultakaan tiivistää johonkin termiin? Paitsi ehkä yleiseen rehellisyyteen ja suoruuteen? En tiedä..jos laittaa savolaisen, pohjanmaalaisen ja stadilaisen samaan pöytään ni saattaa mennä  hetki ennenkuin saavat edes tolkkua toisistaan..tarvitaan siihen yks keski-suomalainen kirjakieltänsä solkottamaan;) Vaan mikä meitä sitten yhdistää? Muukin kuin talvi- ja jatkosota? Ja urheilusuoritukset ja niillä elvistely tai niiden alisuorittajien mollaaminen, sillä Suomi voittaa, yksilö epäonnistuu,

Mene ja tiedä, mietinpä näitä,

Sus'

Jk. Passi tulee lähi r-kioskille 

lähipäivinä; Sanni, tulossa ollaan, iiikkk!! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommetit kuitataan aina.