26 heinäkuuta, 2013

Mannerheimia ja mr.Lordia!!!

Tuli intouduttua lukemaan pari henkilökuvaa suurista suomalaisista!!

En tässä nyt varsinaisesti rinnasta miesten tekoja samaan luokkaan, lähinnä kolahti molemmissa se peräänantamattomuus, usko omaan asiaan ja luovuus jolla molemmat ovat toteuttaneet pääsynsä päämääriinsä.

Mannerheimin luonteensta paljastui paljon lisää, aiempi tieto perustui lähinnä sotasuoritteisiin (joita niitäkin oli enemmän kuin olin tiennyt), nyt sain tietää tieteellisestä tuöstä, tutkimusmatkoista ja varsinkin kolahti se kaikki työ jonka hän on tehnyt lasten ja nuorison eteen sekä osuus suomen punaisen ristin toimintaan. Aino Valpion kirjoittama kirja oli kyllä sinänsä sokea ihailun vallassa suollettua tekstiä, onneksi on hyllyssä myös miehen omat muistelmat sekä kriittisempää tutkimusta vaan kuitenkin perustiedot elämästä ja toiminnasta tuli ilmi. Huikea mies, kunniaa tehden ja kolminkertainen eläköön!!!

Lordin (en käytä miehen itsensä pyynnöstä edes oikeaa nimeään) tarina on toki aivan toisenlainen, suuntautuu erilaisiin tekoihin ja aikoihin mutta silti nosta olematonta hattuani hänellekin. Sitkeydestä, unelmiin uskomisesta, jääräpäisestä työstä (tuhansia ja taas tuhansia tunteja työtunteja vailla muuta varmuutta kuin omansa) sen eteen että jo lapsuudessa siinnyt unelma on jonakin päivänä totta! Ja sen huipentumana (tähän mennessä) suomalaisen 40-vuotisen, tuskaisen, häpeää ja pettymyksiä tuottaneen, euroviisuihin osallistumisen ja epäonnistumisten, taipaleen päättämittyminen huikeaan voittoon kaikkien aikojen pistesaaliilla!!!
Mie oon Lordi!!!

Suosittelen molempia teoksia, varsinkin Lordin opus oli yhdellä istumalla luettavan -mukaansatempaava. Yö meni vaan en kadu =)


Sellaista se on ja suomalaiset sudet on maailman parhaimpia, SuomiPerkeleFinland!!!

toteaa ylpänä,

Jolkotteleva Sus'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommetit kuitataan aina.