05 helmikuuta, 2012

Sunnuntaijupinaa ilman aietta asialliseen suuntaan...

Ihan alkuun jotain oikein kaunista musaa eli Pearl Jamin Backspacer -levyltä kuulas ja ihanaisen melodian omaava kevytmollittelu Just Breathe.
Jännä orkesteri tämä PJ,on nimittäin noin kymmenen vuoden välein tehnyt albumin joka kolahtaa mulle kuin tokka poroja. Hardrock/heavy/grunge -klassikko Ten oli tietysti se upea rockpläjäys joka sai ysärin alussa Nirvanan ja Soundgardenin kanssa vipinää punttiin, hienoa mollijorinaa kauniilla melodioilla ja runttaavaa rokkausta, vastustamaton. Seuraava kolahdus tapahtui v 2000 julkaistulla Bin Au Ralillä jolta löytyy, vieläpä peräkkäin, biisit Light years ja  Nothing as it seems. Ensimmäinen on hämmentynyt rakkauslaulu jossa minä ihmetteleejottaolitko se sinäkin vain huumeaineen tuottama harha.. :o....jälkimmäisen ollessa kertomus ja varoitus siitä kun huumepäissään hukkaa todellisuuden, unohtaa reitin kotiin ja eksyy omaan päähänsä. Molemmat upeita teoksia, hienosti tulkittuja, voimakkaan tunnetilan herättäviä biisejä.
Kolmas on sitten tämä 2009 ilmestynyt Backspacer jolla on jo linkitetyn JBn lisäksi The End, molemmissa biiseissä kerrassaan loistavaa akustisen kitaran soittoa ja tunnelmaa,kaiken kruunaa Eddie Vedderin pehmeän voimakas ääni joka kietoutuu korviini kuin lämmin peitto paukkupakkasilla.=)On muuten pitänyt pidemmän aikaa jo avautua eräästä asiasta joka saa minut liki polttamaan päreeni: mainostavat vessapaperia jonka rullan voi heittää pyttyy,siellä sitten liukenee veteen. Noh, tuotehan on ihan jees, asiassa ketuttaa se mainos!! Siis tämä jumalainen keksintö on tehty HELPOTTAMAAN elämää??? Lähtökohtaisesti voidaan siis olettaa että elämä ennen huuhtoutuvaa paskapaperirullaa on VAIKEAA???Kuinka vaikaa onkaan elämä jos joutuu hylsyn viemään jopa paperinkeräyslaatikkoon? YLITSEPÄÄSEMÄTÖNTÄ!!!! Onneksi kyseisen p-paperifirman taidokkaat insinöörit ovat käyttäneet aikaa ja vaivaa säästämättä resurssejaan ja luoneet meille tämän elämän helpoksi tekevän huuhtoutuvan rullan!!! Kyllä nyt on hyvä mieli, turvallinen olo ja ELÄMÄ HELPPOA!!!!


Tuleva viikko onkin odotusta täynnä!! Tilailin hieman leffoja ja musaa, viikolla onkin muksaa ravata postilaatikolla kuikuilemassa mitä on tullut =) Onni on pieniä iloja, osaan tätänykyä viihdyttää itseäni hyvinkin pienillä asioilla, olen oppinut manipuloimaan itseäni hyvin
 Goyan aaveet leffa josta näin trailerin ja kiinnostuin heti. Vast'ikään nimittäin katselin Fridan joka kertoo Frida Kahlon elämästä ja taiteentekemisestä joten tämä on saman kastin leffoja, kuvantekijätovat aina olleetkiinnostavia persoonia. Leffan odotusta nostaa tieto että siinä on aina ihunainen Natalie Portman(loisti roolissaan V niin kuin verikosto). Toinen tilaamani leffa täydentää Jason Statham -kokoelmaa, Revolver on yhdeksäs haltuunottamani dvd missä mies tekee jälleen tasokkaan roolityön,mies on kerrassaan olluttoistaiseksi hyvä jokaisessa näkemässäni filmissä. Musaa saapuu myös, dvd-muodossa Led Zeppelinin Song remains the same -konserttitaltiointi jota on piristetty fiktiivisillä pätkillä, sekä ZZ Top -cd-llä Deguello ja Tejas, ajalta ennen Eliminatoria eli siis niillä kuivilla seiskarisoundeilla. Turboahdetut kasarisoundit ovat saaneet minut hylkimään myöhempiä levyjä,musa itsessään ei juurikaan ole muuttunut bändin olemassaolon aikana. 


Kovasti olen metsästellyt erästä kirjaa, juurikin meni ohi suun kun hävisin huutonetin kaupankäynnin, pahus.... siis jos törmäät divarissa tahi muualla William Gibsonin Neurovelho nimiseen opukseen niin otappa talteen ja anna/myy/vaihda se Sus'hukkaselle.......olisinhan tuon käpäliini saanut jo monasti, en vain halua maksaa mitään hillitöntä toiselle kymmenelle menevää hintaa, kyllä se tasan kymppi on ihan ehdoton katto kun etsii pehnmeäkantista. Niin, ja jos Black Sabbath - Mob rules -cd lojuu jossain käyttämättömänä niin se kans talteen... =)

Mitäs muuta...hmmm...ei kai tässä mitään ihmeempää, ainakaan tule nyt näin äkistään mieleen, eli hyvää Helmeilevää Kuuta!

T: Sus', se jolkotteleva...

4 kommenttia:

 1. Repesin! Musta toi huuhdottava rulla on ihan naurettava keksintö :D On se niiiin rankkaa laittaa se hylsy roskiin tai pahvinkeräykseen, kyllä nyt on elämä tämän mahtavan keksinnön myötä helpottunut ainakin 200% :D Vesilaitokset eivät tiettävästi ole tästä huuhtohylsystä lainkaan mielissään. Ja bonuksena oon kuullut lemmikinomistajilta, että se on eläimille suorastaan hengenvaarallinen (jyrsijöille annetaan usein nuo hylsyt virikkeeksi).

  VastaaPoista
 2. Kääkkä - Juuh,on se elo vaikeaa ilman huuhtoutuvaa rullaa!!

  VastaaPoista
 3. Olen samaa mieltä vessapaperirullasta ja keksinnöstä! Todella innovaatinen keksintö. Kyllä on elo nyt helppoa! Kahlo on ihana elokuva, olen katsonut sen..erittäin monasti! Pitänee kulkea silmät auki, josko löytyisi sulle kaipaamasi asiat. Helmikuussa järven jäällä...ei taitaisi enää pysyä luistimilla pystyssä, siis minä.

  VastaaPoista
 4. Vilukissi - Kahlo on hyvä juu, Goyaa odotellessa.

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.