08 kesäkuuta, 2010

Kirjallisuutta ja kuvataidetta

Hiihaa!!

Kesä on kuuma ja kaunis. Tuli käytyä Savonlinnassa perjantaina, hain nelisen kuukautta tekeillä olleen susitaulun tekijältä. Se on ihuna. Se on upea. Se on sellainen kuin halusinkin.

Se on seinällä=)

Tästä kuvasta se on tehty, vain väritys muuttunut talviseksi:
susinoja

Laitan kuvan taulusta myöhemmin kunhan saan sen pixelöityä datamuotoon.

Olin matkassa ystäväni Arin kanssa, kuskiksi olimme hankkineet mun kummitytön jotta saa rauhassa jauhaa paskaa ja ottaa olutta. On se mukavaa kun on sukulainen joka ajoi autokortin, heehee.... Kaupungilla ei siten ihmeemmin viihdytty, siellä itse linnassa (Olavinko se nyt on..?) tuli seikkailtua maksuvapaalla alueella, ammuskeltiin kuvitteellista hyökkääjää kuvitteellisilla känninuolilla ja hihkuttiin Hakkaa päälle!!

Tänään tupsahti postiluukusta Sven Hasselin Petetty armeija, nyt on hyllyssä koko 14-osainen kirjasarja, siis sotaromaanisarja, mainittu maailman suosituimmaksi. Oikein reipasta sodankäyntiä ja tällä kertaa nimenomaan siitä häviäjän eli saksalaisten näkökulmasta (toista maailmansotaa siis). Huomasin kymmenisen vuotta sitten että näitä tulee ajoittain luettua uudelleen ja uudelleen ja sehän on hyvän kirjan tae joten hankin tässä pikkuhiljaa koko sarja hyllyyn. Koska en ole mikään keräilijä, muuten kuin sisällön vuoksi, niin lopputulos on visuaalisesti hajanainen kun kirjoja on useammasta painoksesta. Yksi täytyy ostaa uudestaan, on niin vähän kunnioitettu kirjaa ja kirjailijaa että liki joka sivulta löytyy jonkinlainen paino- eli kirjoitusvirhe.

Sven Hassel Pictures, Images and Photos

Mutta enivei, olen onnellinen hyvistä kirjoista hyllyssäni, toisaalta....mitähän sitä nyt alkaisi keräämään.....Morgan Kanet olisi tietty yksi, siinä olisikin 80 osaa....;DD

Vielä kirjoista eli aloin lukea uudelleen (neljättä kertaa) James Clavellin Sho-gunia ja uppouduin kirjaan sunnuntai-maanantaiksi niin että kun avasin ma-iltana tv:n ja aloin katsoa jotain elokuvaa niin vähän päästä tuumasin jotta paska leffa ja palasin takaisin kirjan pariin;DD Hyvä kirjallisuus siis nostaa tasovaatimuksia=) Menee vielä tämä päivä ja yö tuon kirjan parissa, oikein hyvää tutustumista Japaniin ja heidän tapaansa ajatella sekä 1600-luvun aluin itäiseen historiaan, suosittelen lämpimästi. Jotkut tosin kavahtanevat kirjan paksuutta, rapiat 1000 sivua....vaan saa sitä kolmeen osaan pätkittynäkin versiona.

Hyviä lukuhetkiä, kirjat ja kesä ovat erottamattomia!

T: Jolkotteleva Sus'

Photobucket

3 kommenttia:

 1. Kyllä, kesä ja kirjat kuuluvat yhteen! Toki kirjat kuuluvat siihen jokaipäiväiseenkin päivään! Ja moniin öihinkin. Mulla on Agatha Christie koottuna kokonaisuudessaan, jopa toisella nimelläänkin kirjoitetut kirjat. Muuta sarjaa en ole keräillyt. Luin joskus nuorempana sotakirjoja, mutta sitten ne vaihtuivat dekkareihin.

  Kännykkäpussukka: ei niillä oo hintaa kuin 10e...olivat kokeiluja...laskin hinnan langalle ja käsintehdylle keramiikkanapille ja pesukonehuovutukselle, niin tekijäiseksi jäi 4e. Hahhhh, ei ole ihmekään, kun koskaan ei ole pesämunaa mihinkään. No enivei.... simpukka on pulskempi kuin se tavallinen malli...mutta onhan tämä toki villaa, niin mahtuuhan sinne. Roikkuisiko se kaulasta vaiko rinnanpoikki kulkevana?? Mä en osaa sitten tehdä kuin tavallista taikka sutta. Hah...susi sopisi sulle! ja turha sanoa simpukan kokoa ... pussukasta tulee just sellainen kuin tulee....se joko yllättää tai sitten ei! Laita vilukissin sivulta löytyvään meiliin osoitteesi ymv. niin tuleman pitää....niin en havaannu sanoa, että laitan sen sulle lahjaksi! elikkä 0e. Olet eka mies, joka halusi mun tekevän jotain "tikuttua" eli kudottua!!!! Laita sinne meiliini myös sen simpukan kokokin,,,niin kokeilen yrittää. En ole "oikea" käsityöläinen..vaan se on työläs harrastus, joka usein aiheuttaa myös harmaita hiuksia. Tai ainakin sen sanon päänvärille syyksi...nyt niitä harmaita on kolme kappaletta. Mulla oli laskento aina huonoa....

  VastaaPoista
 2. No perkele! ja loput e-mailissa=) ;DD

  VastaaPoista
 3. Hei kivaa, olet saanut sen susitaulun nyt oikeasti! Kuva siitä olisi kiva, ja jos saan udella: kuka sen sitten lopulta maalasi? (Anekdoottina, että mun kandiini päätyi siitä Susitalulu-keskustelusta parikin viestiä tiukkaan analyysiin. Jaiks!)

  Kesä ja kärpäset, kesä ja kirjat... <3 Tarvinnee jossain vaiheessa itekin vähän avautua omista lukemisistaan. Ihanaa, kun ei tarvii lukea mitään kirjallisuuden kursseja varten mitään pakkopullakirjoja, vaan saa ihan ite päättää lukulistansa kesälle. Ja sitten voi lukea muutakin kuin kotimaista kirjallisuutta. Tosin siitäkin huolimatta tällä hetkellä luettavana mulla on Veikko Huovisen Veitikka - A. Hitlerin elämä ja toiminta. Yks kirjallisuuden proffa suositteli viime syksynä yhellä kurssilla tota kirjaa, ja kyseiselle kurssille kun Huovista luin, satuin tykästymään. No joo :D

  Kesä on kivaa <3 Munkin blogipäivitystahtini on taas kiihtynyt, hihi! Pitäis kuitenkin ehkä ennemmin ottaa kaikki tosta auringonpaisteesta irti aina silloin, kun ei töissä ole.

  Kivaa jussia näin aattona - ei sekuntiakaan liian aikaisin!

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.