20 kesäkuuta, 2010

Jopas kirjoitutti viime yönä=)

Pitkähkö päivitys

- sanailua jalkapallosta, feng-shuijaamisesta ja sen sellaisista tärkeistä asioista.-.¤.-


-Mikään ei ole niin tärkeää, aloitti kiinalainen, kuin.. -Puutarhanhoito, juu! keskeytin länsimaisen tylysti. Päässäni.
(kas, siinäpä intro..hmm..=)

-.¤.-

Football Pictures, Images and Photos


Kun jalkapallon maailman kisailut alkoivat, päätin jotta katson paljon pelejä ja nautin siitä. Olin sitten olossa kuin olossa, riippumatta pelimaista; vain nauttien itse pelistä, kuvioista tv-ruudulla - biljardinomaisuus on yksi minua viehättävistä tekijöistä mm-futiksen katselemisessa.
Toinen on sopiva väliaika, neljässä vuodessa ehtii nälkä pallonpeluun tuijotukselle kasvamaan äärimmilleen. Jäin koukkuun v. -90. Olin sairaalassa toukokuun puolesta välistä heinäkuun samaan ja tuolloin tuli teeveestä vain Elvis-elokuvia kolmoselta ja yleisesti jalkapalloa. Olin kohtuu paskana ollut joten toipuminen oli makuuhommia ja vieläpä hieman rajoitettua Hoffmannin aparaatilla (kääkletä itse=) joten tv:stä tuli ikkuna ulkoiseen. Niiden oikeiden lisäksi joista muuten oli upea näköala Jyväskylän mäkiin, viides kerros.
Joka päivä katsoin ka. yhden matsin ja kolmena-neljänä pvnä Mylvis-muuvien.
Muutamat muut kisat menivät vähemmällä tarkkailulla, tarkempaan tui'otukseen palasin vuoden 2006 kisoissa. Jälleen oli liikkumisvapautuminen rajoitettua, tällä kertaa vapaudenmenetyksen vuoksi. Riippuvuus/katsomisen ilo, syvenivät. Aloin tottua itseeni, ajatus minusta jalkapallo-fanina sai muodon, olemuksen, nelivuotiskausineen.
Preesensissä oleviin valmistauduin kuukautta eteen, feng-shuijailin koloa kisastudioksi. Tummentelin kankailla, peittelin ikkunaverhottomia ikkunoitani orkesterilipuilla.
(palaan tähän f-s-ään myöhemmin..)


-.¤.-

Toinen matsi taisi olla eka oma kokonainen, eka meni pikku paloissa, kuin maistellen Tui'ottamisen aiheuttamaa tuntemustulvaa sisälläni. Hymyilyttää. Totutellen siihen myös, keskioluissaan, savuissaan, syömishäiriössä=)..
Pariviikoisen jälkeen siitä on tullut se mitä ajattelin aiemmin talvella - kisojen ajan olen lomalla. Vaikka olenkin työkyvyttömyyseläkkeellä niin en näe mitään syytä olla viettämättä lomaa, kuukauden niin kuin muutkin. Tein sitä työttömänä olessanikin joten hyväksi havaittu, varsinkin henkisellä puolella erittäin painoarvoinen suhtautumistapa vuodenkiertoon, muunmuassa.

relax Pictures, Images and Photos

Lomalla sitä on erilailla tekemättä mitään. Ei ole omatunnon sukuista perseelle potkijaa joka eräissä versioissa heiluttaa nagaikaa (kääkletä), venäläistä piiskaa. Hyi hitto. =) Minä kun koen varsinaisen työn, hyödyn minkä muut kanssaihmiset saavat siitä että minä ajattelen asioita, käytäntöjä, yleisellä tasolla ja hlökohtaisesti kohdatessa ja sopivan pituuden löytyessä kollektiivisesta niin neuvon mekaanikko-tekniikka -ajattelun asioissa, olevan sen verran tarkoituksenmukaista että on syytä pitää huolta tasapainosta.

-.¤.-

Wa japaniksi.

-.¤.-

Nyt kun olen ohjelmoinut itseni lomalle ja jalkapalloon niin olotila on lomamaisen innostunut jalkapallon Tui'ottamiseen (pitäisikö tehdä tuosta Tui'ottamisesta tavaramerkki? ;D) Suunniteltu loppuhuipennus tapahtuu 9.-11, on jaossa se mm-kulta ja muut mitskut - minä olen silloin ruisrokkarilainen työntekijä. Tämä olkoon todisteena siitä kuinka vähälle lopulta jääkään mielenkiintoni nationalismia, värejä, kunniaa, mainetta.. jalkapallossa.
Minua kiinnostaa sen harmonia, visuaalinen kauneus, tyyneys, ...viihdyttävyys, tyytyväistyttävä vaikutus sisäiseen maisemaan.

-.¤.-

Kuten myös jo aiemmin leuhutulla taululla. Jota varten piti feng-shuijata hela huone, kolo, koti, pesä.
-.¤.-


Feng-shui *-käsite on minulle seuraavaa:
Vuode jossa herään ja sitä ympäröivä huone sekä sisällölliset muut tavarat, tulevat olla suhteessa toisiinsa nähden.

-.¤.-

Tulee olla yleissiistiä, peitto sängyllä (väri mietitty, geng-shuijattu, sisustettu..), nojatuoli paikoillaan. Istumaan ja katselemaan kuinka eri paikoissa olevat tavarat, asetelmat, kuvat, julisteet, taulut, pikkuesineet, alttarit..
ovat sijoittuneet suhteessa toisiinsa. Jokainen esinen tarvitsee tilaa joten ensimmäisenä voi vaikka tarkistella missä on tilaa, missä ruuhkaa.

Isompien esineiden muodosta riippuvat suhteet toisiinsa - seinällä, lattialla, hyllyinä, alustoina, tv - vaativat perusavaruudellista ohjelmaa, asetaan ajattelemalla, plusmiinusjakokertolaskuja, kellotaulun Tui'otus, sekä muita senkaltaisia ynnä 0loisia ajatusketjuja.
Pallo, kolmio, neliö -sanojen hokeminen, joko ääneen tai mielessä- toimi ainakin minulla kun tsyykkasin ihtiäni.
Tarkoituksena, päämääränä eli tuloksena , on savuttaa tilan harmonia. Ajattele esimerkiksi näin: -Täällä on mukava avata silmänsä, herätä unen jälkeen.

Varsinkin heräämishetki on tärkeä, mikäli olo on pakoisuushakuinen niin kannattaa todellakin järjestää huone vastaamaan mielentilasi tasapainoista kuvaavaksi. Hmm, kommatkaapas jos tuli tolkkua tästä feng-shuijaamisen selittämisestä, jotta tajuiskos muutki?
-.¤.-
*Kääk


elementi feng shui Pictures, Images and Photos


Shogun
in ja Gaijin, James Clavell
, vaikutuksesta olen päättänyt valita syksyn opiskeluaineeksi japanin kielen. Nimet tarkoittavat Piällikköä ja Muukalaisepattoa. =) Samurait, bushido, Japanin eli Nipponin kehityshistoriaan puetut fiktiiviset tarinat ovat herättäneet minussa vastakaikua näiden opusten alkamina noin viitisentoista - kaksikymmentä vuotta. Kiinan jälkeisessä mielenkiinnonuudelleensuuntauksessa on Nippon nousut pisteissä. Korealaiset ovat tehneet samaa efektiä elokuvien myötä mutta kisan voittanee japanialaisten kiehtova kieli. Kulttuuri. Näkökulma. -t.
Toisen maailmansodan kautta tähän maahan lipsahdin jo nuorena. Tuo sota muutenkin on johdattanut minut monen asian pariin, aloittaessani pohtia holokaustia en nähnyt tietovuon syventymistä. Olisin silti aloittanut. Tv-ansiota muuten, sieltä tuli kasarin alussa juutalainen sukutarina taustanaan toisen maailman sodan Kolmas valtakunta. Saksalaista luonteen laatua miettiessäni on vierähtänyt tovi, nyt alkaa kallistua japanialaista maailmankuvaa kohden, tai sen kolkan yleisiä ajattelutapoja, suhtautumisia asioihin. Tätä mun elämää.

-.¤.-

Tähän väliin soittaisin Sakari Kuosmasen tulkitsemana Muuttuvat laulut -nimisen kappaleen. (K) Jotenkin näin.. :
"Huomiseen lauluun nyt soinnut luokaa, toistanne ymmärtäkää.."

-.¤.-

Mistähän vielää...Ah, siivouksesta tietty! Tuo edeltävän runon siivous iski minulle nyt ilalla. Tai siis kuusi tuntia taaksepäin, aloitin 22.00 hiljaisen siivouksen. Pyyhkielin lattioita kostealla tsydeemillä, keräilin ja pussitin roskaa&jiiäneetä. Pyyhin kaluista ja kiluista pölyt. Vaikka en käyttänyt kemiallisia lisäaineita niin siisään nuuskutuksella tulee siivon olo ja - tuoksu. Nyt on pesä erittäin hyvin valmisteltu miellyttävään uneen vaipumista, ja siellä heräämistä suloisesta unesta, mahdollisimman miellyttäväksi kokemukseksi.

-.¤.-


Jaahas, tuntuu siltä että tämä rönsyily alkaa riittää, päivityksen mittainen poiminta päästä suoritettu.

Lopetukseksi lukijoille kaikkia koskevan jumalan terve -toivotteentapaisen:

"Muuttua muuksi, kavahda!
Kasvaa itseksi, janoa."
-copyright by HödVision - S.Hämäläinen,

-.¤.- (tämän lentsikan copyt kaa=) -.¤.-

PhotobucketJolkotellen Sus'
jatkaa olemassaolon tarkkailua....

8 kommenttia:

 1. no nyt on korjailtu versio, oli hieman atk-ongelmia...

  VastaaPoista
 2. Siinä oli juttua poikineen ja pitkälle mietittyjä asiota! Se Tui´ottaa...kappas vaan, en saanutkaan heittomerkinomaista oikealle paikalleen, no...niin, se olis kyllä hyvä tavaramerkki. Pitää lukea oikein uudelleen, niin monta kohtaa on.

  VastaaPoista
 3. Kissille kiitos pussista*hali* ja juu, onhan sitä tullu tuumittua ja tulleekin jos suo suo ja mi vielä päälle=)

  VastaaPoista
 4. Tämän kunniaksi haiku (5-7-5):

  pyöreän pallon
  ihmeellisen pompinnan
  lumoissa istuu

  VastaaPoista
 5. Kääkkäläiselle: Vai on hää haikui l
  alkant vetää, kaheeta=)

  Ihmeellinen pompinta, hih!!

  VastaaPoista
 6. Stau Stadista!
  Kauheesti sä oot aatellu ja pohdiskellu!
  Kateelliseksi mut teki se, että sullon puhas koti.
  Mullei!
  Joku on meillä sotkennu eikä asiaa paranna se, että mä vaan annan sen tapahtua. Ihan hävettää että naisihminen voi elää näin.
  Mutta sou not!
  Ny pitää lähtä viipottamaan sinne sotkun keskelle pelastamaan yks koira sieltä ennenkö katoaa niiden pölypalleroiren keskelle kokonaans!
  Se on sau!

  VastaaPoista
 7. VIVA LA ROJA!!!!!

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.