22 joulukuuta, 2009

Naiset näyttivät styrkkarin paikan kuluneella vuosikymmenellä!

Maija Vilkkumaa - KesäTämä biisi kolahti kuin tavarajuna päin näköä kiskoilla seisoessa ja sen jälkeen näin RMJ:n keikan telkussa, se oli sitten syvää ihastumista musiikkiin. Kuten on ollut 12-vuotiaasta lähtien jolloin oli opeteltava soittamaan rumpuja sisäisestä pakosta.

Maija Vilkkumaa on 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen hienoimpia musiikintekijöitä, muutenkin naiset ovat jyllänneet henkilökohtaisella listallani tänä vuosikymmenenä, tämän biisin olen valinnut omalla listallani vuosikymmenen parhaaksi suomenkieliseksi rockbiisiksi.

Jonna Tervomaa - MyöhemminTässä toinen hyvä esimerkki eli Jonna Tervomaa, hänen kohdallaan tosin meni hieman kauemmin, en jotenkin pitänyt eri osa-alueista mutta silti kokonaisuus kummitteli ja lopulta Jonna tunkeutui aliseen tajuntaan ja jäi sinne istumaan, odotti niin kauan että valaistuin :D Itse biisi on tolkuttoman hieno, herkkä, nyyh!perkele!

Mariska - Anteeksi
Mariska iski jossain 4. vuoden paikkeilla. ensin hieman vierastin tuota musiikkia, siis hip-hoppia, vaan naisen ääni ja sanojen tärkeys ynnä hienous laittoivat musiikilliset asiat sivuun. Edelleenkään minulta ei löydy Mariskojen lisäksi kuin yksi hiphop-levy eli Cypress Hillin espanjankielinen levy.
Tässä Marsikan eka "hitissä" on sitten hieno koukku sanoissa ja kertosäe toimii upeasti.

Lisää on pukannut, on Anna Puu, Chisu, Anna Abreu(jonka ennustin pärjäävän paremmin kuin voittajan eli sen Koivusen jäpikän, ihan ulkomaita myöten ja kas, tuollahan se keikkuu enklantin klubilistalla, m'oon visionäärinen elukka=) jne.....

Kulunut vuosikymmen on siis ollut naisten, siis suomirokissa, ulkomailla suuntaus on ollut enemmänkin retroa, kaikenmaailman bändit on kaivettu naftaliinista ja kierrätetty, osan olisi voinut suosiolla jättää unholaa.

Hatunnosto Suomen rokkaaville Naisille!!
Näytitte styrkkarin paikan tällä kertaa ;DD

-Sus'

p.s. Styrkkari=vahvistin

2 kommenttia:

 1. Kun menet juutuupiin, niin kopioi se Embed-koodi siittä alemmalta rivilta. Se, mikä alkaa<object jne...
  Sillai saat nuo näkyville.

  Maijaa en oikee... mut Jonnaa kyllä!!
  Yksi, josta kovasti tykkään on Janita!
  Makunsa kullakin, sanoisi tähän Moppe...

  VastaaPoista
 2. aa: kiitos vinkistä, taas olen viksumpi! Mopelle terveiset että nuolee vaan niitä muniaan ;DDD

  VastaaPoista

Kommetit kuitataan aina.